January 19, 2022

Beuk

Een voorbeeld van een bladverliezende plant in de winter is een beuk, maar toch kan deze plant de rest van het jaar dienen als een mooie haag. Deze informele haag kan een mooie afscheiding zijn naar de tuinen van buren maar ook als border van de tuin. Deze sierlijke haag heeft een natuurlijke look en daarnaast ook nog best voor de portemonnee.

Deze plant is er in drie soorten:

  • Haagbeuk
  • Groene beuk
  • Rode beuk

De reden dat je voor deze plant kan kiezen is bijvoorbeeld omdat de bladeren met bloemen/besjes jouw tuin dat beetje extra geven wat jouw tuin verdient. Toch is dat niet het enige dat deze beukenhaag jou biedt. Door het planten van een haagbeuk, groene beuk of rode beuk zul jij ook meer en meer vogels in jouw tuin zien verschijnen. Dat is toch leuk om vanuit je luie stoel lekker naar te kijken.

Daarnaast heeft deze plant jou zomers ook iets te bieden. Door de half open structuur die deze plant heeft zorgt dat voor een goede luchtcirculatie. In het voorjaar heb je daardoor geen last van windvlagen als jij van de zon wilt genieten. Naast het bieden van privacy dient de plant dus ook als een windscherm

Een beukenhaag kan je plaatsen in verschillende grondsoorten, en zon of schaduw maakt eigenlijk weinig uit. Ideaal dus als jij net dat ene plekje in de tuin in de schaduw hebt waarvan je niet weet wat je er kan plaatsen. Een beuk is dus de oplossing!

Voor advies of de aankoop hiervan kun je terecht bij Haagplanten Heijnen.

SHARE:
Huis 0 Replies to “Beuk”