August 19, 2021

Corona zorgt voor run op internet marketing bureau

COVID-19 heeft de afgelopen maanden ons leven beheerst. Privé maar ook zakelijk. Vele bedrijven moesten hun deuren sluiten, horeca gelegenheden konden geen kant op en de winkelstraten waren leeg. Deze onzekere tijden tijdens de pandemie hebben vele bedrijven aan het denken gezet. De omzet daalde, de naamsbekendheid op Google was laag en de beurzen waren gesloten dus ook daar kon geen geld verdiend worden. Wat kon dan de oplossing zijn? Internet marketing bureau HV Media uit Veen weet daar wel het antwoord op. SEO specialist Henri vertelt. “Vele bedrijven zochten een houvast, een reddingsboei en die werd onder andere gevonden bij ons. Bedrijven hadden wel een webshop of een website maar als de informatie niet klopt of de website of webshop niet goed in elkaar zit dan heeft dat allemaal niet veel zin en gebeurt er niets. Gelukkig kozen veel bedrijven ervoor om een internet marketing bureau in te zetten om ‘online’ alles weer op de rit te krijgen en dat is hun redding geweest. Op deze manier hebben veel bedrijven was online de lockdowns kunnen overleven.”

Misverstanden over een internet marketing bureau

“Vele bedrijven dachten dat er binnen één dag gescoord kon worden in Google”, vervolgt Henri. “Ze dachten dat hiermee direct meer omzet te behalen was en dat de negatieve spiraal omgedraaid kon worden. Ondernemers slaan helaas vaak stappen over, men wil direct resultaten in Google zien. Uiteraard is dit ook het doel van ons internet marketing bureau, maar het is juist in een stressvolle tijd belangrijk om de juiste stappen te nemen zodat het doel bereikt kan worden. Door een stapje terug te zetten en goed te bedenken wat men precies met het bedrijf wilt bereiken is de kans op succes veel groter.”

Corona maakt ondernemers creatiever

De zaken liepen goed in de online marketing wereld maar door de pandemie en de daarbij behorende Corona maatregelen werden vele branches getroffen, maar de online marketing sector kon ervan ‘profiteren’. De online marketing sector is gegroeid in de Corona periode. In de tijd dat alle fysieke winkels dicht moesten maar er toch omzet moet worden gedraaid was er maar één oplossing; zichtbaarheid in Google. De online marketeer weet er alles van. “Bedrijven wilden hoger in Google komen dan de concurrent en hoopten hiermee toch een centje te kunnen verdienen Dit is in veel gevallen ook gelukt, maar het is erg belangrijk om goed de tijd te nemen voor de basis van marketing voor het bedrijf. Want wat maakt een bedrijf uniek in de markt en welke zoekwoorden zijn er relevant voor de juiste doelgroep? Corona heeft veel ondernemers aan het denken gezet en zijn er veel vragen bij ons neergelegd. Wij hebben er tegenwoordig onze handen er vol aan, maar we zijn blij dat we ondernemers een zetje in de goede richting kunnen geven.”

SHARE:
SEO 0 Replies to “Corona zorgt voor run op internet marketing bureau”